English follows Japanese.
吉田知史准教授が大隅基礎科学創成財団(https://www.ofsf.or.jp/)の研究助成に採択され同財団より「酵母コンソーシアムフェロー」の称号が授与されます。
「大隅基礎科学創成財団」は、2016年にノーベル生理学・医学賞を受賞した大隅良典 東工大特別栄誉教授が、長期的視野に立った独創的かつ新規性の高い基礎生物学的研究を支援する目的のもと2017年に設立した財団です。
吉田准教授は酵母を用いた基礎生物学研究を推進しながらフェローとして基礎科学研究への理解や研究者と企業との連携を広める活動を続け科学技術の振興に貢献していきます。
Prof. Yoshida is nominated as a Fellow of Ohsumi Frontier Science Foundation and receives a research support.
A research in Yoshida lab about “ATP homeostasis” will be supported by Ohsumi Frontier Science Foundation (OFSF) (https://www.ofsf.or.jp/). Prof. Yoshida is also nominated as a Yeast consortium fellow of the Foundation and will actively participate in outreach activity and in collaboration with industry. OFSF was established in 2017 by Prof. Yoshinori Ohsumi (Tokyo Institute of Technology, Winner of the 2016 Nobel prize in physiology or medicine) to support innovative basic research and to promote communication between academia and society.
The awarding ceremony will be hold in December in Tokyo.