【注意】詐欺(フィッシング)メールについて

早稲田大学や他大学のメールアドレス宛てに詐欺(フィッシング)メールが大量に配信されています。

今回の詐欺(フィッシング)メールの例を掲載しますので、このようなメールを受け取られても決して返信や本文内のURLをクリックするなどはしないで破棄してください。

万一、パスワードを入力して返信された場合は早急にパスワードを変更してください。

すでにWaseda-netポータルにお知らせしている新Waseda-netメールの開始(2011年3月9日)と今回の詐欺(フィッシング)メールとは一切関係はありません。
早稲田大学では利用者のIDやパスワードをメールで問い合わせることは絶対にありません。

詐欺(フィッシング)メールの例
システムを更新するため早稲田大学のWaseda-net ID(メールアドレス)、パスワードの確認をするので協力してほしい旨の英文のメールです。
Dear waseda.jp User,

There will be an upgrade in our system between 11th of December to 30th December, 2010. Due to the anonymous registration of waseda.jp accounts
and number of Dormant accounts, we will be running this upgrade to determine the exact Number of subscribers we have at present.

You are instructed to login to your www.waseda.jp email account to verify if your account is still valid and send immediately the following:

Login Name :................................( Compulsory)
Password :...................................( Compulsory)
Date of Birth :..............................( Optional)
State :........................................(Optional)

Before sending your account details to us, you are advised to Login Into this link below, if any alternate server login please indicate:

Note that if your account do Login, send us the details or otherwise it means it has been deleted. Sorry for the inconvenience this might cause
you we are only trying to make sure you don't lose information’s in your accounts.

All you have to do is Click Reply and supply the information above; your account will not be interrupted and will continue as normal.

Thanks for your attention to this request. Once again we apologize for any inconveniences. Warning!!! Account users that refuse to update their
account after 5 Days of receiving this warning, user will lose his/her account permanently.

2010(c) waseda.jp