講演/セミナー

Public Lecture : Japan in the Formation of BRICs: 10+3 FTA and Indonesian Participation in the BRICs

日時: 2012年6月20日(水)  16:30 - 18:30
会場:

Graduate School of Asia-Pacific Studies(GSAPS), Waseda University
Sodai Nishi-Waseda Building (Building #19), 3rd Floor Room 314

*Access  and Campus Map

講演者: Prof. Ng Keelian
Hong Kong Baptist University, Hong Kong
About the Speaker:
Prof. Ng Keelian graduated from Hong Kong New Asia College, Chinese University of Hong Kong, as a bachelor, and he received the master degree from Harvard University. In 1994, the Far East Institute of the Russian Academy of Sciences awarded him Honorary Doctorate degree. Prof. Ng Keelian has been teaching at the Chinese University of Hong Kong, Singapore Nanyang University, Hong Kong Baptist University, Malone College in the USA, and Waseda University in Japan. He was previously the Director of the Institute for Sustainable Development of Macao University of Science and Technology, and presently Chairman of the Hong Kong Society of Asia –Pacific 21.

Chairperson:
Professor Lim Hua Sing, GSAPS
プログラム:

The lecture focuses on regional as well as sub-regional cooperation in the framework of globalization since the 1990s. To a certain extent, all these efforts of trade as well as economic integration reflect further development of the Western models as they all advocate the dismantle of national barriers which are considered unhelpful to economic cooperation and integration process. And, can one take the FTAs as a post-Cold War phenomenon because the two superpowers were no more there to group economies into their respective umbrella? Or, is it also a post-Western and/or Post-American phenomena because the EU as well as the US are not strong enough to move their economies into their orbit?

主催:

East Asian Regional Research Unit of WIAPS

共催:

Institute of Chinese Economies, Waseda University