講演/セミナー

Public Lecture : Japan in China’s Paradigm and its Sustainable Development

日時: 2012年6月19日(火)  16:30 - 18:30
会場:

Graduate School of Asia-Pacific Studies(GSAPS), Waseda University
Sodai Nishi-Waseda Building (Building #19), 3rd Floor Room 313

*Access  and Campus Map

講演者: Prof. Ng Keelian
Hong Kong Baptist University, Hong Kong
About the Speaker:
Prof. Ng Keelian graduated from Hong Kong New Asia College, Chinese University of Hong Kong as a bachelor, and he received the master degree from Harvard University. In 1994, the Far East Institute of the Russian Academy of Sciences awarded him the “Honorary Doctorate” degree. Prof. Ng Keelian has been teaching at the Chinese University of Hong Kong, Singapore Nanyang University, Hong Kong Baptist University, Malone College in the USA, and Waseda University in Japan. He was previously the Director of the Institute for Sustainable Development of Macao University of Science and Technology, and presently Chairman of the Hong Kong Society of Asia- Pacific 21.

Chairperson:
Professor Lim Hua Sing, GSAPS
プログラム:

Paradigm is built in every major civilization available for its citizens to conduct their individual as well as social activities in accordance with a physical order making it possible to make a better life. For centuries, Chinese tradition and Chinese civilization as such have been useful to its citizens as well as many of its neighbors in managing their life process within a sociocultural context.
However, with its failure to meet challenges and encroachment of the Western civilizations since 1500 when Portuguese and Spanish confronted them, Chinese nation as well as its citizens have been caught in a deadly struggle in searching for a new civilization which will guide them through the 21st Century. Is it true that China’s development and future are to be defined by a paradigm shift?

主催:

East Asian Regional Research Unit of WIAPS

共催:

Institute of Chinese Economies, Waseda University