講演/セミナー

Public Lecture : Are There Buraku in Tokyo (and why should it matter)?

日時: 2012年11月30日(金)  17:00 - 18:30
会場:

Graduate School of Asia-Pacific Studies, Waseda University
Sodai Nishi-Waseda Building (Building # 19), 3rd Floor Room 317

*Access  and Campus Map

講演者: Professor Edward Fowler, East Asian Languages and Literatures, University of California at Irvine
About the Speaker:
Edward Fowler teaches courses on modern Japanese literature, film, and society at the University of California, Irvine. He is currently Visiting Professor at International Christian University.
プログラム:

The purpose of this illustrated talk is to consider the question in the context of modern and early-modern history, both in view of recent scholarship and in light of evidence culled from old-fashioned foot-pounding in Tokyo and surrounding areas. The talk, which focuses on two neighborhoods, highlights mobility within the city — i.e. the way in which institutions and whole populations have moved or have been moved, often repeatedly, over the years — while underscoring what Suzuki Hiroyuki (in another context) refers to as the persistent genius loci of certain locales.

言語: The talk is in English; please sit next to someone who is fluent in Japanese and English if you need help in understanding!
参加費: This event is free of charge. Registration at the door.
主催:

The Contemporary Japan Research Group of WIAPS