Graduate School of Commerce早稲田大学 大学院商学研究科

博士後期課程入学試験における受験指定科目について/Regard to examination subjects for doctoral program

2019年12月24日
Dec 24th 2019

商学研究科博士後期課程の2020年9月入学入試より、受験指定科目の選択について変更のお知らせです。
これまで受験科目は、入学を希望している専修の指定科目から2科目を選択していただいておりましたが、第一志望指導教員が以下の表で「他専修選択科目」を提示している場合に限り、その中から1科目まで他専修の指定科目を選ぶことができます。(少なくとも1科目は、入学を希望している専修の指定科目を選択する必要があります。)
ただし、免除制度は、引き続き入学を希望している専修の指定科目の中だけで適用されますのでご注意ください。

指導教員別の受験科目指定一覧

We would like to inform you that there has been a change in the examination subjects for doctoral program.
From 2020 September Entrance Admission, applicants can choose one examination subject from “elective subjects” only case that your first project professor admits any “elective subjects”. (i.e. applicants have to choose at least one exam subject from the “specified subjects”.)
Please noted that this system does not applied to ” subject test exemption”.

List of examination subjects

早稲田大学オフィシャルサイト(https://www.waseda.jp/fcom/gsc/)は、以下のWebブラウザでご覧いただくことを推奨いたします。